POP 100 -KORTTIEN EPÄVIRALLINEN LUETTELO

 


Klikkaa käärettä! Linkistä avautuu kuvat Pandan Pop100 -, Pop 70 - ja Pop 68 -sarjojen kääreistä. Aivan kaikki eivät ole mukana, isoin osa kuitenkin.


 Viimeisin korttilöytö: Jarkko ja Laura: Et mennä saa (mustavalkoinen)

 


 

 

Pandan Pop 100 -sarjan erilaiset ruskeat kuvat

Tässä Anneli Saria lukuunottamatta kaikki Pop 100 -sarjan ruskeat kuvat. Saat kuvat näkyviin klikkaamalla alla olevia kuvia. Osassa kuvista on taustapuolella eri laulunsanoja. Tarkempaa tietoa näistä ylähirren RUSKEAT -linkin takana.Kuvat 1-28
Kuvat 29-55

 

 


 

Aluksi haluan korostaa, ettei tässä esitelty Pandan Pop 100 -sarjan listaus ole virallinen vaanyhden harrastajan näkemys sarjaan kuuluvista ja erilaisiksi luokiteltavista korteista.

Olen koonnut tämän Pop 100 -sivuston kahdesta syystä. Ensinnäkin tämä sarja on mielestäni erittäin kiinnostava kaikkinen omituisuuksineen, virhepainamineen ja variantteineen. Sadan kuvan sarjaksi mainittu kokonaisuus on minun laskuopin mukaan paisunut yli 470 erilaisen kortin jättiläiseksi.

Toisena syynä sivuston teolle on tietenkin itsekäs tavoite haalia itselleni tämä sarja mahdollisimman hyväkuntoisena ja mahdollisimman täyteen.

Yllä olevista linkeistä musta-valkoiset, värilliset ja ruskeat löydät kyseisten korttien listat. Minulta puuttuvat kortit on merkitty punaisella. Jos jonkun laulun perässä on mainittu (-) tarkoittaa se, että minulla oleva kortti on huonokuntoinen.Tällaisista korteista minulle siis saa tarjota minttiä tilalle!

Listassa on laulunsanojen edessä mainittu kirjaimia. Nämä kirjaimet ovat tärkeitä, sillä niiden avulla kerrotaan mitä kortteja sarjasta on tiedossa. Jos laulunsanojen edessä on E -kirjain. tarkoittaa se, että kyseisen kortin takana olevien laulunsanojen alla EI mainita esittäjää. Jos taas laulunsanojen edessä on kirjain L, niin silloin kortin laulunsanojen alapuolella mainitaan esittäjä maininnalla "Laulanut ...". Jos jostain kortista on julkaistu molemmat versiot, niin ne näkyvät listassa alekkain. Noin kymmenestä kortista minulla ei ole tietoa kumpana versiona ne on julkaistu, tämä tieto otetaan ilolla vastaan!

Jos huomaat listauksissa väärää tietoa, niin ilmoittele minulle. Korjaan virheet verkkaisesti.

 

VIRHEPAINAMAT JA VARIANTIT

 

Alla on mainittuna joitain vastaan tulleita virhepainamia sekä variantteja. Jos tiedossasi on muita niin ilmoittele.

 Värivammaiset kortit:

Minulle on kulkeutunut muutamia kortteja, joissa on selvästi nähtävissä painovaiheessa tapahtunut värivamma. Vastaavia on varmasti useasta kortista liikkeellä.Ylösalaisin olevat etupuolen kuvat:

Ainakin Procol Harumista on olemassa alla oleva virheellinen versio, jossa yhtyeen nimi (tai yhtyeen kuva) on ylösalaisin.


Pelikuvana olevat etupuolen kuvat:

Ainakin mustavalkoisesta Ernoksen kortista on versio, jossa yhtyeen kuva on peilikuvana.


Virheelliset ja puuttuvat kuvapuolen tekstit:

Ainakin Markku Aron sekä Scott McKenzien värikuvista on olemassa versiot, joissa artistin nimi puuttuu. Lisäksi Scott McKenziestä on olemassa versio, jossa sukunimen lopusta puuttuu kirjaimia.

 

Seuraava herkullinen virhe lienee viimeisiä löydäksiä. Troggs -yhtyeen värikuvasta on versio, jossa g-kirjain on peilikuvana.

POP 100 -sarjassa värillinen Troggs-kortti taitaa olla ainoa, jossa on kirjoitsvirhe artistin nimessä. Kuvissa bändin nimi on kirjoitettu virheellisesti Trogss. Montyn 70-luvulla julkaisemissa popparipurkkakuvasarjoissahan virheelliset artistien nimet on usein riemuna/riesana.


Virheelliset ja puuttuvat taustapuolen tekstit:

Keräilijöille on kulkautunut myös kortteja, joiden koko taustapuoli on blankko. Itselläni näitä ei ole lainkaan. Tällaisia versioita on tullut vastaan ainakin seuraavissa korteissa:

(lista puuttuu)

Värillisestä Carolan Rakkauden jälkeen -purkkakortista on versio, jossa taustapauolen laulunsanat on kirjoitettu niin pienellä, että on siitä on mahdoton lukea tekstiä. Alla kuva siitä normaalista versiosta:

(kuva tulossa)

 


Eroavaisuuksia, jotka eivät ole virhepainamia:

 

Paperin eri tummuusaste:

Pop 100 -sarjaa painettiin usean vuoden ajan. Alkupään painoksissa käytettiin tummempaa paperia, näissä painojälkikin on "suurpiirteisempää" uudempiin kortteihin verrattuna. Tällaiset erot huomaa helposti kortteja tarkastelemalla. Alla esimerkki tummuusasteen vaihtelusta:

 

Taustapuolen tekstien siirtymät:

Samanlaisten kuvien taustapuolella olevat laulunsanat eivät aina ole samassa tasossa keskenään. Luullakseni tämä vain kertoo sen, että samaa kuvaa on painettu eri aikana eri painoarkeisssa. Alla esimerkki:

kuva tulossa

 

Laulanut/ei laulanut:

Osassa mustavalkoisista korteista sekä parista ruskeastaskin on olemassa kaksi versiota: Lalunsanojen alla on mainittu "Laulanut ..." tai tätä mainintaa ei ole. Tämä käsitellään ylhältä löytyvän Kortit laulajilla ja ilman -linkin takana.


 

 

Jos sinulla on tietoa muista erikoisuuksista, niin kerro minulle!