Purkkakorttipuutteeni ja sarjojen esittely mallikuvineenPurkkakääreiden puuteluetteloMuiden kylkiäisten puutelistat ja sarjojen esittelytKeräilysarjojen puutelistatJos jotain tapahtuu, niin ilmoittelen siitä täälläEri sarjojen esittelyjäMinulle hyödyllisten linkkien listausKorttien kuntoluokitus, vaihto- ja myyntipisteYhteystietoniPalaa takaisin lähtöruutuun
       
       
       
       
       

Huom! Tikkarinvarsien eri värivariantit kiinnostavat, tarjoa siis kaikkia kätköistä löytämiäsi tikkuja!
 
AUTO-AIHEISET TIKKARINVARRET
 

Autonmerkkiaiheisia tikkarinvarsia lienee neljäkymmentä erilaista. Osassa tikun taustapuolella on merkki kirjoitettuna, osassa se lukee merkissä itsessään. Muutamassa ei ole merkintää lainkaan.

Kuten viereisestä kuvasta näkyy, värivariantteja jokaisesta tikusta on useita. Minulla olevien tikkujen perusvärit ovat valkoinen, vihreä, punainen, keltainen ja sininen. Lisäksi värien sävyerot sekä valmistusmateriaalit vaihtelevat.

Täyteen sarjaan kuuluvat (40 kpl):
Alfa Romeo, Austin, Auto-Union, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Datsun, Elite, Ferrari, Fiat, Ford, Glas, Hanomag, Isuzu, Mazda, Man, Mercedes Benz, MG, Morris, NSU Prinz, Oldsmobile, Opel, Peugeot, Porche, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Scania, Simca, Skoda, Tatra, Toyota Corona, Toyota Crown, Vauxhall, Volkswagen, Volvo

 

Sarja tosiaan täynnä, mutta seuraavia eri tikkujen värivariantteja vielä kaipaan:

Cadillac: keltainen, punainen sininen ja valkoinen
Datsun: sininen
Ferrari: keltainen, punainen ja sininen
Fiat: vihreä
Hanomag: valkoinen
Mazda: valkoinen
MG: valkoinen
Morris: keltainen, sininen ja valkoinen
Oldsmobile: keltainen, punainen ja sininen
Opel: valkoinen
Porche: keltainen, punainen ja sininen
Renault: vihreä
Simca: valkoinen, punainen ja sininen
Toyota Corolla: keltainen
Vauxhall: keltainen
Volvo: valkoinen

Lisäksi kaikki kirkkaasta, läpinäkyvästä muovista tehdyt tämän sarjan tikkarinvarret kelpaavat!

 


LIIKENNEMERKKI-AIHEISET TIKKARINVARRET
 

Nämä lyötiin liikennemerkeiksi hiekkalaatikkoon rakennettujen ralliteiden varteen. Sille tielle on varmasti muidenkin tikut jääneet. Minulla ei ole tietoa kuinka monta erilaistanäitä loppujen lopuksi on tehty. Tässä lueteltuna ainoastaan ne, jotka minulle on kertynyt.


 

ON SEURAAVAT: "vaara","tulli", "nopeusrajoitus 50 km", "pyörällä ajokielletty", "mutka", "suurin sallittu korkeus 2,2 m", "akselipaino 2,5 t", "autolla ajo kielletty", "sivutien risteys", "5,5 t", "nuoli kääntyy vasemmalle","kapeneva tie", "stop-merkin mallinen, sisällä kolmio", "rautatien tasoristeys, jossa on puomit", "risteus", "lapsia", "P", "pysäköintikielto", "5,5 t (yläpuolella auto puntarissa)", "ajo kielletty(?)" ,"kielletty ajosuunta (?)", "Oikealle kääntyminen kielletty", "sivutie vasemmalle", "pakollinen ajosuunta (neliö, keskellä nuoli ylöspäin)", "risteyksessä väistämisvelvollisuus.

HUOM! Näissä paljon huonokuntoisia, tarjoa kaikkia!


KIRJAIN-AIHEISET TIKKARINVARRET
 

Värkirjoltaan melkoinen satsi. Pääväreinä punainen, sininen, vihreä, keltainen, oranssi, turkoosi, kerma ym. Lisäksi osa tikuista läpinäkyvää muovia. Kkuten auto-aiheisiakin, on aakkostikkarin varsiakin varmasti valmistettu eri aikakausina, samoja muotteja ovat kuitenkin käyttäneet.

Yksittäisistä väreistä eri sävyjä. Minulla ei ole tietoa, onko kaikkia kirjaimia julkaistu. Alla joka tapauksessa mainittu ne kirjaimet, jotka minulta puuttuu.

 
PUUTTUU: Q, W, X, Z, Å, Ö. En tiedä onko noita kaikkia edes julkaistu.

KUKKASKIRJAIN-AIHEISET TIKKARINVARRET
 
Hieman edellistä selkeämpi sarja. Päävärit valkoinen, sininen, punainen, vihreä ja keltainen. Muutamia tikkuja tehty läpinäkyvälle muoville, pääosin kuitenkin läpikuultamatonta materilaalia. Näissäkään ei ole tietoa onko kaikkia kirjaimia valmistettu.
 
PUUTTUU: C, D, G, M,Q, W, X, Y, Z, Å. HUOM! Näissä paljon huonokuntoisia, tarjoa kaikkia!

NUMERO-AIHEISET TIKKARINVARRET
 

Näistä ei ole paljoa sanottavaa. Näyttävät vähän vanhemmilta tikuilta, 50-lukulaisia?

 
ON VAIN: 3, 5 ja 8

SYDÄN-AIHEISET TIKKARINVARRET
 
Minulle täysin tuntematon määrä tikkarinvarsia, joissa sydämen muotoisessa päässä on toisella puolella tytön ja toisella puolella pojan nimi.
 

ISOT SYDÄMET/ON:
Ansa+ Olavi
Eeva + Harri
Eila + Esko
Eira + Timo
Maire + Jorma
Pirjo + Tauno
Päivi + Matti
Riitta + Kalevi
Sinikka + Mikko
Sirkka + Pepe
Tiina + Jouni
Tiina + Kari
Tuire + Pekka.

PIENET SYDÄMET/ON: Virpi + Arto, Tiina + Pauli